Gå til hovedindhold

Trifork indgår samarbejde med Sparxpres om ny kort- og finansieringsplatform

Computer åbnet på SparXpres.dk

NextGen it-virksomheden Trifork bliver hovedleverandør på en skræddersyet kort- og finansieringsplatform til Sparxpres. Aftalen dækker etablering af platformen samt fem års efterfølgende videreudvikling, support og drift.

Sparxpres tilbyder konkurrencedygtige digitale finansierings- og kreditløsninger til private kunder, samt gavekortsløsninger til cityforeninger, centre og landsdækkende butikskæder. I 2022 faciliterede Sparxpres’s gavekortløsning mere end 1,4 millioner transaktioner for 98 partnere på 6.500 lokationer i 120 forskellige centre og butikskæder og i byer over hele Danmark. Den nye platform bygges i tæt samarbejde med Tuum, Nets og Visa og betyder, at Sparxpres får en fremtidssikret platform, hvorfra de vil også vil kunne udvikle nye produkter.

”Vi har valgt Trifork som hovedleverandør baseret på deres succes med at udvikle komplekse systemer til den finansielle sektor, og ikke mindst vores fælles track record med at udvikle innovative projekter sammen. Med den nye løsning får vi en opdateret og fremtidssikret platform til vores kort- og finansieringsprodukter, samtidig med at vi får mulighed for selv at kunne udvikle og tilbyde innovative produkter til eksisterende og nye kunder,” udtaler Ole Andreassen, direktør for Sparxpres.

Trifork har i over 15 år udviklet og bygget innovative, digitale løsninger og platforme til den finansielle sektor i Europa, baseret på NextGen-teknologier, der kan integreres med ældre systemer. 

”Vi er meget glade for den tillid som Sparxpres viser ved at vælge os til at udvikle deres vigtigste IT-system. Med en kort- og låneplatform baseret på Tuums modulære bankplatform og integreret med Visa og Nets, står Trifork med et koncept, der vil være attraktivt for alle banker, der vil modernisere og fremtidssikre deres kort-platform," siger Jesper Mygind, VP i Trifork.

Julien Douve, Global Head of Alliances & Partnerships i Tuum tilføjer: “Vi er meget opsatte på at hjælpe Sparxpres med at understøtte de eksisterende produkter og lancere en vifte af nye produkter i Danmark baseret på en moderne platform. Tuums core banking platform kombineret med Triforks ekspertise indenfor udvikling af NextGen fintech løsninger, vil gøre Sparxpres i stand til at lancere unikke finansielle produkter og services hurtigere i fremtiden.”

Med den nye platform vil Sparxpres både kunne levere kredit- og gavekortsløsninger, samt forudbetalte betalingskort, der kan begrænses til specifikke formål. Det åbner op for nye muligheder og nye partnerskaber. Desuden vil kort kunne leveres til en Wallet, som er fremtiden for denne type produkter.

 

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Trifork, Peter Rørsgaard, Presse, tlf. +45 2042 2494, pro@trifork.com

Sparxpress, Ole Engholm Andreassen, Direktør, tlf. 61143470, oan@sparxpres.dk

 

Om Trifork (trifork.com)

Trifork er en global NextGen it-virksomhed, der udvikler innovative softwareløsninger i samarbejde med sine kunder. Virksomheden har mere end 1.000 ansatte fordelt på 66 forretningsenheder med kontorer i 14 lande i Europa og USA og arbejder inden for seks forretningsområder: Digital Health, FinTech, Smart Building, Cloud Operations, Cyber Protection og Smart Enterprise. Triforks forskning og udvikling foregår i Trifork Labs, hvor Trifork løbende co-investerer og udvikler teknologiske start-up virksomheder. Trifork står bag brandet GOTO, som driver et globalt teknologifællesskab med mere end 38 millioner visninger på YouTube.

Om Sparxpres

Sparxpres tilbyder forbrugslån til private kunder. Derudover giver Sparxpres’ finansieringsløsninger private kunder mulighed for delbetaling og kredit i forbindelse med køb af varer hos danske webshops og forretninger. Endelig tilbyder Sparxpres også cityforeninger, centre og kæder en attraktiv løsning til håndtering af gavekort.

Sparxpres så dagens lys i 1992 og har i alle årene haft sit hovedkontor i Skive, men har kundechefer, der arbejder på både Sjælland, Fyn og i Jylland.  

Om Tuum (tuumplatform.com)

Tuum er en modulopbygget core banking platform. Det er en API-baseret, cloud-agnostisk og konfigurérbar platform, der dækker alle retail og business banking processer, hvilket gør det muligt for banker, fintech startups og selv ikke-finansielle virksomheder at lancere kundeorienterede finansielle produkter og services. Tuum har sit udgangspunkt i stærke teknologiske og finansielle kompetencer, og blev etableret i 2019 af en gruppe finansielle IT pionerer fra Estland med årtiers erfaring i at digitalisere store nordiske banker. Virksomheden har en bred vifte af europæiske kunder og har mere end 100 ansatte i Tallinn, Berlin, Malaga og London.

Publiceret d.
16. marts 2023