Gå til hovedindhold

Handelschef: ”Med en synlig gavekortløsning holder vi omsætningen i Frederikshavn”

FREDERIK 1600X900

Handel med gavekort er i vækst i Frederikshavn. Faktisk er salget af gavekort steget med over 40 procent siden 2016. Årsagerne til stigningen skal findes flere steder, men én af dem er, at handelschef i byen, Dan Kobberup, arbejder aktivt med at synliggøre gavekortet over for byens borgere.

I handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK i Frederikshavn er der fokus på at sikre de bedste vilkår for byens detailbutikker, spisesteder og liberale erhverv. Der sker blandt andet gennem aktiviteter, events og markedsføring, der skal være med til at sikre, at Frederikshavn forbliver en attraktiv handelsby. Blandt andet spiller foreningen og dens 175 medlemmer en vigtig rolle, når der afholdes Open by Night, Tordenskjoldsdage og større fodbold- og håndboldturneringer i byen.

Udover events og markedsføring af byens handelsmuligheder tilbyder handels- og virksomhedsforeningen også sine medlemmer en gavekortsløsning. En enkel og effektiv løsning, som Sparxpres står bag.

- Vores gavekortsløsning er en attraktiv fordel for vores medlemmer, fordi de på den måde kan sikre en omsætning på en anden måde end traditionelt, og ikke mindst fordi vi sammen sikrer, at handlen bliver i lokalområdet. Det er jo i alle vores medlemmers interesse, så det bakker de selvfølgelig op om, fortæller handelschef Dan Kobberup.

Inden for de sidste par år er gavekortløsningen blevet udvidet med butikker i både Sæby og på Læsø, og i 2022 slog salget af gavekort rekord, hvor der blev langet gavekort for 7,2 mio. kr. over disken.

Gavekort som en aktiv del af byens markedsføring

Succesen med salget af gavekort i Frederikshavn kommer ikke af sig selv, og en del af den flotte vækst kan tilskrives en målrettet og aktiv markedsføring af gavekortet. Dan Kobberup sørger blandt andet for at markedsføre gavekortet via annoncering på sociale medier, i lokalavisen og på webbannere.

- Op til højtider som fx jul booster vi markedsføringen af gavekortet, som er en populær gave til dem, der har alt. Derudover kører vi Facebook-konkurrencer, og vi markedsfører gavekortet som en attraktiv bryllupsgave, konfirmationsgave, fødselsdagsgave eller virksomhedsgave, hvor modtageren selv kan vælge, om pengene skal bruges på mad, tøj eller oplevelser. I annonceringen sørger vi for at nævne eksempelvis byens spisesteder, så vi på den måde også fremhæver vores medlemmer overfor kunderne, siger Dan Kobberup

Dan Kobberup arbejder desuden løbende for at få redaktionel omtale af gavekortsløsningen bragt i lokalavisen. Det kan eksempelvis være en opfordring til at folk skal få brugt deres gavekort eller cases om salgssteder eller forretninger, der har gjort det særligt godt i forbindelse med gavekortløsningen.

Samarbejde med Sparxpres er enkelt og effektivt

Det er Sparxpres, der siden 2006 har leveret gavekortløsningen i Frederikshavn. Og det er handelschef Dan Kobberup meget tilfreds med, fordi løsningen - udover at fungere enkelt og effektivt - også bidrager positivt til omsætningen i byens butikker. 

- Vores løsning hos Sparxpres er god, og jeg oplever, at jeg får en rigtig god service, når jeg rækker ud med eksempelvis tekniske spørgsmål eller afklaringer til vores medlemmer. Derudover er der få nedbrud, som jo er en meget vigtig parameter for vores medlemmer, når de står overfor kunderne, siger Dan Kobberup. 

Han understreger desuden, at man via Sparxpres’ hjemmeside selv kan trække omsætningsrapporter og salgstal, men at der også altid er hjælp at hente hos Sparxpres, når man ringer. 

Publiceret d.
3. marts 2023